Posted on Jätä kommentti

Valoa saunaan, Suomi!

Saunan kuituvalot Jumbo Fiber

Perinteitämme kunnioittaen olemme jälleen tuoneet markkinoille uuden tavan saada Valoa saunaan. Tulevien vuosien kuluessa Saunan Kuituvalot Jumbo Fiber tulee valaisemaan tuhansia saunoja Suomessa ja lähiseudulla. Jumbo Fiber kuituvalojen jälkeen mikään pienempi valokuitu ei enää tunnu miltään. Muhkeaan kuituun on lisätty vielä mielikuvituksellisella varustuksella oleva valoyksikkö. Tässä on uusi hittituote saunaan, valitse omasi.

Valoa saunaan. Jumbo Fiber, Paksu valokuitu, valtava valoteho
Valoa saunaan. Jumbo Fiber, Paksu valokuitu, valtava valoteho

Saunan kuituvalot

15 vuoden aikana olen kehittänyt useita saunan valaistukseen soveltuvia tuotteita. Suomessa ja naapurimaissa on tuhansia saunoja, joissa valaisee yrityksemme toimittamat saunan led-valot tai saunan kuituvalot. Led-valoja on määrällisesti paljon enemmän, koska ne olivat edullisempia hankkia. Vielä paljon halvempiakin led-valoja löytyy markkinoilta, joiden väitetään soveltuvan saunaan. Tosiasiassa saunan lämpötiloissa ne eivät pärjää kovin pitkään. Miksi voimme kuvitella, että meidän ledit toimivat paremmin ? Se perustuu tosiasioihin. Viimeiset yli 10 vuotta toimitimme ainoastaan lasilinssillä suojattuja ledejä. Lasin ja ledin väliin jää ilmarako, joka jarruttaa yllättävästi kuumuuden johtumista lediin. Myös virta oli rajoitettu pienemmäksi kuin ledien optimivirta. Se säästää lediä itsensä lämmittämiseltä. Ongelma on siinä, että ilman erikoistoimenpiteitä led ei toimi pitkään liian kuumassa. Siksi vain oikeaoppisesti varustettu led toimii saunassa.


Sen jälkeen loin saunan tähtitaivaan, jossa oli 100 tai jopa 200 tähteä, jos asiakkaan hankintabudjetti sen salli. Nerokasta siinä on se, että valokuitu on eristetty pois saunatilasta paneelin läpi ulottuvalla lämmönkestävällä laslinssillä. Päivänvalossa siinä on pelkkiä lasitäpliä ja valo tulee niiden läpi, kun virta kytketään päälle. Tämä tuote on päivitetty: Lite Lion3, saunan tähtitaivas.

Saunan tähtitaivas on päivänvalossa huomaamaton
Saunan tähtitaivas on päivänvalossa huomaamaton ilman valoja
RGB-tähtitaivas

Saunan kuituvalot

Nyt on jälleen uuden tuotteen vuoro, sen nimi on Jumbo Fiber. Nimestä päätellen siinä on jotain muhkeaa. Kyllä, todella paksut valokuidut. Kuidun päästä tulevan valon määrä on verrannollinen kuidun poikkipinta-alaan. Samoin kuin vesiletkussa, pienestä letkusta tulee vain pieni vesinoro. Paksusta kuidusta saadaan siten paljon enemmän valoa kuin ohuesta.

Jumbo Fiber, paksua valokuitua
Jumbo Fiber, kynänpaksuista valokuitua
Mahtava valoteho
Mahtava valoteho

Paksun kuidun lisäksi, Jumbo Fiber on ensimmäinen “plug and play” kuitupaketti, jossa asennuksen yhteydessä jokainen kuitu viedään yksitellen paikoilleen ja leikataan poikki mukana tulevalla leikkurilla. Kätevää.

Jumbo Fiber Kuituleikkuri
Jumbo Fiber Kuituleikkuri
Linssit kuituihin
Laajakulmalinssit